Pages

Subscribe:

21 Haziran 2013 Cuma

Model Araç Merakı



Son günlerde oldukça seveni ve meraklısı olan model araç hobisi oldukça geniş kitlelere yayıldı. Her kesimden seveni olan bu hobi her kesimden insanı temsil ediyor genci yaşlısı bu hobiye gönül vermiş insanlar her ay toplanarak etkinlikler düzenliyor birlikte güzel vakit geçirip güzel arkadaşlıklar kuruyorlar.


 Genellikle model araba hobisini yapmak isteyen kişiler İstanbul ve çevre illerde bulunan bu hobi için açılmış özel pistleri kullanıyorlar pist ücretleri öyle yüksek fiyatlarda değil aylık belli bir ücret karşılığı pistleri kullanabiliyorlar.
Model araçlar iki çeşittir.
- Elektrik İle Çalışan Araçlar : Uzun şarj süreleri vardır kısa zamanda enerjileri tükenir.
- Özel Yakıtla Çalışan Araçlar : Özel üretim olan bu yakıtlarla daha uzun süre kullanım elde edilir.

Bu hobiye başlamak yapmak isteyenler için birçok forum ve blog sitesi bulunmakta. Bu hobi 100 tl ile 4 bin tl fiyatları arasında değişmektedir. Başlangıç için öyle pahalı araçlar almanız gerekmez kontrol ve öğrenimi sağlamak için ucuz araçlarla başlanılabilir. Bu hobi ile ilgilenmek istiyor ancak fiyatlarından dolayı bu hobiye başlayamıyorsanız 2.el araçlar bulmakta mümkün ve indirime giren araçlarıda tercih edebilirsiniz.

Yandaki fotoğrafta gördüğünüz gibi bu hobiye gönül veren insanlar fotoğraftaki gibi hep bir araya gelip yarışlar düzenleyip fikir alışverişinde bulunurlar takibi bu gibi toplantılarda araçlarını satanlarda bulunuyor eğer aracınız yoksa böyle bir gruba katıldıysanız katılım gösteren diğer kişilerden araç satın alabilir yedek parçalarını da satın alabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder